India az egyik legjobb hely a misztikum megtapasztalására

Titkon mindannyiunk arra vágyik, hogy végre kitörhessen a kényelmi buborékból, és jobban felfedezhesse önmagát. Erre azonban az otthoni környezet cseppet sem alkalmas, mivel a mindennapi stresszorok folyamatosan ott köröznek körülöttünk.

Olyan helyre van szükség, amely igazi testen kívüli élményt tud nyújtani a számunkra, miközben életre szóló leckékben részesít minket. Ehhez pedig keresve sem találhatunk jobb országot, mint India, amelyet a Gangesz és a Jamuná vize táplál, és amely erőteljes spirituális rezgésekkel rendelkezik.

Az indiai emberek számára a vallás biztosítja a legnagyobb teret a valódi szabadság megtapasztalására. Olyannyira, hogy a borbélyok is a hajvágás előtt a Aum Namah Siváját és a Sivóhamot kántálják, a szerzetesek pedig folyamatosan házról házra vándorolnak és a vallásos énekeken keresztül terjesztik a hinduizmus tanait. Egy misztikus utazás Indiába pedig lehetőséget ad arra, hogy mindezt a saját szemünkkel tapasztalhassuk meg. De egy ilyen utazás jóval többet is ad ennél.

Jobban kapcsolódhatunk a természethez

A természettel való kapcsolat és az energiaáramlás megtapasztalása a legújabb tanulmányok szerint rendkívül pozitív hatással van az elmére, a testre és az érzelmekre egyaránt. India pedig erre nagyszerű lehetőséget kínál, hiszen bővelkedik a lenyűgözőbbnél lenyűgözőbb tájakban.

Sorsfordító élményekben lesz részünk

A csakráink összehangolásához és a spiritualitásba való elmélyedéshez olyan élményekre van szükségünk, amelyek kivezetnek minket a komfortzónánkból. Így tudunk ugyanis csak új nézőpontot nyerni, és másféle szemüvegen keresztül szemlélni a világot.

Egy lélek szertartáson vagy egy szatszangon való részvétel egy megvilágosodott guruval, az Advaita Vedanta, egy ősi indiai filozófia megtanulása, valamint a meditáció, a jóga és a mantrázás gyakorlása – ez csupán néhány azok közül az élmények közül, amelyekben részünk lehet egy misztikus utazáson Indiában.

Kulturális merítés

Ha mélyen belemerülünk a különböző kultúrákba, válaszokat találhatunk azokra a kérdésekre, amelyeket fel sem tettünk. India pedig ennek a tudásnak talán az egyik legjobb forrása, amit leginkább a különféle egymás mellett élő kultúrák és a hagyományok sokszínűségének köszönhet.

Végül pedig még azt említenénk meg, hogy olyan új emberekkel ismerkedhetünk meg, akiknek hasonló a gondolkodásmódja vagy az élettörténete, és akikkel akár egy életre szóló barátság is kialakulhat.