Kapszulagardrób építése néhány egyszerű lépésben

Képzeljük el az alábbi szituációt: reggel nem szólt az ébresztő, és már nagyon kevés időnk van arra, hogy elkészüljünk, és beérjünk a munkahelyünkre! Ilyenkor jelentkezik általában az a gyakori szindróma, hogy hiába van tele a gardróbunk szebbnél szebb darabokkal, egyszerűen fogalmunk sincsen, mit viseljünk.

Ennek a kellemetlen szituációnak az elkerülése érdekében érdemes megtanulni kapszula gardróbot építeni, amelynek a megvalósításához a mai cikkünkben megosztunk néhány tanácsot.

Kezdő lépések

Mielőtt bármibe is belekezdenénk, az első és legfontosabb, hogy megszabaduljunk a felesleges holmiktól. Ha ezzel megvagyunk, akkor a következő lépés, hogy meghatározzuk a stílusunkat, amelyhez több kérdésre is meg kell válaszolunk. 

Szeretjük az időtlen, klasszikus megjelenést, vagy inkább a személyre szabott, minimális darabokban érezzük a legkényelmesebben magunkat? Esetleges egy kis játékosságra vágyunk a gardróbban? Miután ezeket a dolgokat sikerült letisztázni magunkban, ideje továbblépni, és elkezdeni a kapszulagardrób kiépítését.

Koncentráljunk az alapdarabokra!

Gondoljunk csak a lisztre, a vízre és a sóra! Bár ezek külön-külön unalmas összetevőknek tűnnek, de nagyszerű alapját képezik egy finom ropogós házi kenyérnek. Ugyanez a helyzet az alapdarabok esetében is, nélkülük a kapszula gardrób semmit sem ér.

Ide sorolható például a jó öreg farmer, a kardigán, a pulóver, a mintás blúz, a fehér ing, a basic póló és a zakó, amelyekhez tökéletes kiegészítésként szolgál majd néhány letisztultabb ékszer.

Végül válasszunk egy színpalettát, és ragaszkodjunk hozzá!

Egy jól működő kapszulagardrób felépítéséhez egy összefüggő, de hízelgő színpalettára van szükség. Keressünk tehát olyan színeket, amelyek mind az aktuális szezonhoz, mind pedig a saját stílusunkhoz passzol!