Természetes módszerek a szezonális allergiák legyőzésére

Bár a tavasz egy igazán csodálatos időszak, amely során a természet, mint egy főnix, feltámad a hamvaiból, de sokak számára ennek a szépségét beárnyékolja az a tény, hogy ez egyet jelent az allergének megjelenésével, ami a leggyakrabban orrdugulással, orrfolyással és viszkető, könnyező szemekkel jár együtt.

Ezek a tünetek a leghatékonyabban gyógyszeres úton keresztül csökkenthetők, de a jó hír az, hogy számos természetes módszer is létezik, amelyekkel kordában tarthatók.

Tisztítsuk meg az orrunk!

A pollenek a legtöbb esetben a nyálkahártyánkhoz tapadnak hozzá, ezért mindenképpen érdemes megtisztítani az orrjáratokat egy arcüreg öblítő vagy egy orrolaj segítségével.

Kezeljük a stresszt!

A stresszhormonok rendkívül nagy pusztítást végeznek a szervezetben, különösen az immunrendszerben, ami még inkább súlyosbítja a szezonális allergiákat. Ezért mindenképpen tanácsos ilyenkor megfontolni az olyan stresszkezelési módszereket, mint például a meditáció, és emellett időt szakítani az öngondoskodásra.

Szedjünk probiotikumokat!

Számos tanulmány összefüggésbe hozza a bélbe előforduló hasznos baktériumok jelenlétét az allergia előfordulásának csökkenésével. Így nyugodtan kijelenthető, hogy a probiotikumok szedése elősegítheti az immunerősítő anyagok termelését, és gátolhatja a kórokozók számának növekedését.

Végül takarítsunk rendszeresen!

A rendszeres takarítással számos allergiát kiváltó tényezőtől megszabadulhatunk, és enyhíthetjük a tüneteket. Tisztítsuk meg a könyvespolcokat, a szellőző nyílásokat és más olyan helyeket, ahol a pollen összegyűlhet! Továbbá néhány hetente porszívózzuk ki a szőnyegeket, és cseréljük ki a párnahuzatokat!